- И това, внучето ми, беше отдавна, отдавна, много отдавна… - Колко отдавна? - Ами… Толкова отдавна, че хората в автобусите още се возели без маски… - Стига бе, дядо! Не ми разказвай приказки – аз сериозно те питам!
- Защо си омърлушен така? - Ми като ходя за риба, съседът ходи при жена ми! - А пробва ли да си стоиш при жената? - Той тогава ходи да ми лови рибата...
Пълен автобус, наркоман ходи между седалките и вика: - Някои да е загубил 10 лева? Тишина. Пак по силно: - Някои да е загубил 10 лева? Стара баба: - Може би съм аз, сине. - Еми какво стоиш, ставай и търси ...
- Колега, били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се, професоре. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната. - Ама, че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетият студент, който е седял зад нея.
По неофициални данни средната заплата в България е 300 евро. А как се изчислява тази средна заплата? Много лесно – ако шефът Ви яде свинско месо, а Вие ядете зеле, значи двамата общо сте яли свинско със зеле.